گروه مهندسی ناژو
شماره های تماس
اطلاعات پست
برچسب ها
اشتراک این مطلب
دنبال چه میگردی ؟
جستجو کردن

تفاوت سیستم‌های استخر اسکیمری و سرریز

مقایسه تفاوت سیستم های استخر اسکیمری و سرریز

استخرهایی که مجهز به سیستم فیلتراسیون آب هستند شامل دو نوع اسکیمری و کانال سرریز می باشند. سیستم‌های استخر اسکیمری و کانال سرریز وظیفه مکش و جمع آوری آب سطح استخر را برعهده دارند. در فرایند تصفیه آب استخر جمع آوری آب سطحی استخر اهمیت زیادی دارد، به این دلیل که بسیاری از آلاینده ها مثل برگها ، چربی و … روی آب استخر شناور می مانند. اگر آب استخر فقط از طریق درین‌های اصلی تعبیه شده در کف استخر وارد سیستم تصفیه شود، آلودگی‌های شناور روی سطح، فیلتر نخواهند شد.

اسکیمرها و کانال‌های سرریز، آب آلوده‌ی سطح استخر را وارد سیستم فیلتراسیون می‌کنند. از آنجا که انتخاب نوع سیستم فیلتراسیون استخر بر ساختار کلی، هزینه‌ی اولیه و کیفیت آب تاثیر می‌گذارد، به شما پیشنهاد می‌کنیم که قبل از ساخت استخر، تفاوت میان سیستم‌های سرریز و سیستم‌های اسکیمری را بدانید.

اسکیمر استخر گریل سرریز استخر

سیستم کانال سرریز

به کانال های سرریز، کانال های تخلیه یا شیارهای تخلیه نیز گفته می‌شود. این روش نسبت به روش اسکیمری روش قدیمی تری به حساب می رود. در این سیستم‌ها، آب سرریز شده از استخر به کانال‌هایی که دورتادور استخر حفر شده، وارد می شود و سپس به لوله‌های رابط منتهی به سیستم لوله کشی و تجهیزات فیلتراسیون هدایت می‌شود. کانال‌های سرریز برای عملکرد بهینه باید سطح یکنواختی داشته باشند. به منظور حفظ ایمنی شناگران، این کانال‌ها با گریل و گوشه گریل استخری پوشانده می‌شوند.

در این روش سطح آب استخر برای حفظ عملکرد سیستم سرریز باید همیشه در یک سطح مشخص متعادل نگه داشته شود. بنابراین حجم آبی که به دلیل ورود و خروج شناگران از استخر خارج می‌شود، در یک مخزن بالانس ذخیره می گردد و توسط سیستم سیرکولاسیون به استخر بازمیگردد. اندازه مخزن بالانس ، متناسب با حجم آب خروجی از سرریز و بکواش فیلترها محاسبه می‌شود.

البته به همراه سیستم مخزن بالانس می توان از یک سیستم خودکار جبران آب از دست رفته نیز برای متعادل نگه داشتن سطح آب استفاده کرد. اگر از سیستم خودکار جبران آب استفاده شود، باید تنظیمات آن به صورتی انجام شود که مخزن بالانس تا حداکثر ظرفیت پر نشود. زیرا در این صورت، ممکن است این مخزن هنگامی که هیچ کسی در آب نیست، پر شود و با ورود شناگران به استخر، دیگر ظرفیت نداشته باشد.

وجود مخزن بالانس و سیستم خودکار جبران آب باعث می‌شود که در روش سرریزی به فضای بیشتری برای موتورخانه و تصفیه خانه نیاز داشته باشیم.

 

 

سیستم اسکیمر استخر

اسکیمر ها مانند حفره ای در دیواره استخر تعبیه میشوند و آب سطحی استخر را به داخل خود مکش میکنند. تمام آلاینده های شناور در سطح آب نیز توسط اسکیمر وارد سیستم تصفیه استخر میشوند و فیلتر میگردند. تعداد اسکیمر ها بسته به اندازه استخر متفاوت است و ممکن است در استخر های به نسبت بزرگتر تعدادی اسکیمر با فاصله معین دور استخر تعبیه شوند. اما به صورت کلی استفاده از اسکیمر در استخرهای خصوصی و کوچکتر با تعداد شناگران کمتر توصیه میشود.

امروزه از اسکیمرهای آماده و ساخته شده از جنس پلیمر و بصورت یکپارچه استفاده می‌شود، در حالیکه در استخرهای قدیمی از اسکیمرهای بتنی متصل به سازه استخر استفاده می‌شد. استفاده از اسکیمر در استخر موجب کاهش بار فیلتر و بهبود عملکرد کلی سیستم می شود. دسترسی به داخل اسکیمر برای پاکسازی فیلتر از طریق درپوشی که در قسمت فوقانی آن قرار دارد، صورت می‌گیرد.

عملکرد اسکیمر بدین صورت است که صفحه شناور با روشن شدن پمپ در وضعیت مایل قرار می‌گیرد؛ بطوری که امکان ورود آب و آشغال به داخل اسکیمر وجود داشته باشد. با خاموش شدن پمپ و قطع شدن مکش، این صفحه به طور خودکار به وضعیت قائم باز می‌گردد و از بازگشت آشغال‌ها به داخل استخر جلوگیری می‌کند.

در بعضی از اسکیمرها به جای صفحه از یک استوانه شناور استفاده می‌شود. عیب هر دو نوع اسکیمر یاد شده در آن است که احتمال گیر کردن برگ‌ها و آشغال‌ها در داخل اسکیمر و مسدود شدن جریان آب در آن بسیار بالاست.

بطور کلی برای لوله‌کشی اسکیمر از دو ساختار مختلف استفاده می‌شود. در ساختار اول، لوله متصل به درین اصلی (در کف استخر) و لوله متصل به اسکیمر در قسمت زیرین اسکیمر با یکدیگر تلاقی پیدا می‌کنند. در این مقطع یک فلپ نیز قرار می‌گیرد که وظیفه‌ی آن تنظیم میزان مکش پمپ بین لوله متصل به اسکیمر و لوله درین اصلی است.

این دریچه باید متناسب با شرایط پروژه و وضعیت محیطی استخر تنظیم شود. برای مثال، اگر مقدار برگ و آشغال‌های روی آب بسیار بیشتر از آلودگی‌های کف آب است، میزان مکش لوله متصل به اسکیمر باید بیشتر از درین اصلی باشد تا برگ‌ها و آشغال‌های شناور روی آب به سمت اسکیمر کشیده شده و در آن به دام بیفتند. در مقابل، اگر مقدار آلودگی‌ها، رسوبات، شن و خاک در کف استخر بیشتر است، فلپ باید به گونه‌ای تنظیم شود که مکش لوله درین اصلی بیشتر باشد. به طور کلی، فلپ مورد استفاده در استخرها در دو نوع پلیمری و برنزی ساخته می شود.

در ساختار دوم، اسکیمر با دو ورودی مجزا ساخته می‌‌‌‌‌شود به طوری که یکی از این ورودی‌ها مستقیما به خط اصلی یا اکولایزر لاین و ورودی دیگر، مستقیما به پمپ متصل می شود.

 

 

مقایسه سیستم استخر اسکیمری و سرریز

با توجه به توضیحات بیان شده به مقایسه کوتاه این دو نوع سیستم تصفیه استخر میپردازیم:

از لحاظ ابعاد تصفیه خانه

همانطور که قبلا گفته شد در روش سرریزی به ابعاد بزرگتری برای تصفیه خانه نیاز است. به این دلیل که در این روش به منبع بالانس نیاز داریم.

از لحاظ ظاهری

از نظر ظاهری روش سرریزی بهتر است چرا که در روش اسکیمر خط چربی روی لبه های برخورد آب با دیواره دیده می‌شود.

از لحاظ نظافت دیواره

در روش اسکیمر همانطور که گفته شد خط چربی در لبه برخورد آب با دیواره باید مرتب تمیز شود. ولی در روش سرریزی نیاز به نظافت چندانی ندارد چون خط آب همیشه بالاتر از کاسه استخر است.

از لحاظ محدودیت استفاده

در استخرهای روباز بهتر است از روش سرریزی استفاده نشود چرا که باران‌های شدید باعث می‌شود حجم زیادی از آب را وارد گاتر‌ها کرده و به سمت تصفیه خانه ببرد.

در استخرهای قهرمانی نیز بهتر است از اسکیمر استفاده نشود. زیرا همانطور که گفتیم در این روش یکسری نازل در تراز سطح آب وجود داشته که باعث می‌شود یک جریان موافق یا مخالف را برای شناگر ایجاد کند.

از لحاظ هزینه

روش سرریزی هزینه بالاتری نسبت به روش اسکیمری دارد.

 

# مقایسه تفاوت سیستم های استخر اسکیمری و سرریز

 

5
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (2 رای)

برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب